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Ernst Triebaumer Familie

Ernst Triebaumer

Mit ehrlicher Hingabe und Handarbeit in jedem Schritt erzeugt Familie Triebaumer Wein, der das Terroir sprechen lässt. Und das in unerreichtem Einklang mit der Natur.

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Ernst Triebaumer

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50008433.2019
ausgewogen würzig komplex-elegant
-5% ab 12 Fl.
50008433
ausgewogen würzig komplex-elegant
-5% ab 12 Fl.
50009442.2020
ausgewogen würzig komplex-elegant
-5% ab 12 Fl.
62218587.png
frisch würzig komplex-elegant
-5% ab 12 Fl.
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griffig würzig komplex-elegant
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griffig würzig
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griffig würzig
-5% ab 12 Fl.
50008975.2020
griffig würzig komplex-elegant
62219802
griffig würzig komplex-elegant
50008976
frisch würzig komplex-elegant
-5% ab 12 Fl.
62219766
griffig würzig komplex-elegant

Nachhaltige Kreislaufwirtschaft ist die einzige Möglichkeit, alles andere ist nicht enkeltauglich.
Familie Triebaumer
et ruster ausbruch 2014
The 2014 Ruster Ausbruch is a legend in the making.
Stephan Reinhardt, Robert Parker’s Wine Advocate

100 Parker Punkte für Ruster Ausbruch 2014

Zum zweiten Mal in der Geschichte des 1978 von Robert Parker gegründeten Wine Advocate wurde einem österreichischen Wein die höchstmögliche Bewertung von 100 Punkten zuerkannt. Stephan Reinhardt, Österreich-Experte für Robert Parker begründet sein Urteil wie folgt:

„From the coolest (and most humid) autumn since 1965 and grapes that were fully ripe yet with intense acidity (a rare combination in Rust), the 2014 Ruster Ausbruch is amber-colored and opens with an intense, precise, fresh bouquet of dried apricots and wax. On the palate, this is a sweet and concentrated but electric, salty-piquant and vibrantly fresh Ausbruch with fascinating precision, finesse and concentration. The finish is enormous and stimulating as well. This is an eternal sweet wine like an Escencia, with 8% alcohol. No less than 180 liters have been bottled. This was a highly expensive Ausbruch, says Herbert Triebaumer, who picked the grapes with 36 pickers over one and a half days. For another part of this late harvest, 600 liters of the mash-fermented Urwerk Veltliner was made.

"This was by far the most difficult harvest I have experienced in my life," Herbert told me. "We had to examine every single berry and not only each grape cluster as we normally do." He calculated that "each glass cost two hours of harvest work." At least, it was worthwhile. The wine is a legend in the making, and it's Triebaumer's answer to Egon Müller's Scharzhofberger TBA.“

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Ein Spaziergang mit Gerhard und Herbert durch die farbenfrohen und herrlich klingenden Triebaumer-Weingärten ist wie ein Spaziergang durch den Garten Eden.
Robert Parker Green Emblem